Pixpa membolehkan anda memindahkan pemilikan laman web anda kepada sesiapa sahaja yang anda inginkan. Jika anda ingin memberikan akses yang dibenarkan kepada orang tertentu , anda juga boleh berbuat demikian.
Sebaik sahaja anda memindahkan pemilikan, pemilik terdahulu tidak akan mempunyai sebarang akses kepada akaunnya. Ini berguna apabila anda bekerja/mereka tapak web untuk pelanggan dan ingin menghantarnya kepada pelanggan.
Pindahkan Pemilikan Tapak:
- Masukkan pengguna (1) dalam Bar Carian.
- Daripada hasil yang berkaitan, klik pada Pengguna dan Kebenaran pilihan (2) di bawah Tindakan.

- Anda kini akan mencapai Pengguna dan Kebenaran .
- Dari sini, anda boleh:
- Pindahkan Pemilikan Tapak
- Edit Akaun Anda maklumat. Juga Semak: Urus akaun Pixpa anda.

- Semasa anda mengklik pada Pemilikan Tapak Pemindahan, anda akan melihat pop timbul di bawah.
- Memasuki alamat e-mel kepada siapa anda ingin memindahkan pemilikan.
- Masukkan Kata Laluan Akaun Pixpa
- Sahkan dengan menaip Pemindahan dalam kotak di bawah
- Akhirnya, klik pada Pindahkan Pemilikan Tapak .

- Sekarang, anda akan melihat permintaan pemindahan di bawah (1).
- Anda juga boleh mengklik pada butang menu (2) dan membatalkan permintaan pemindahan (3) juga.
