Anda boleh membatalkan langganan Pixpa anda pada bila-bila masa, tiada soalan ditanya.
Apabila anda membatalkan langganan anda, anda boleh memilih sama ada untuk menyahaktifkan laman web dan Pixpa Studio anda dengan segera atau memastikan ia aktif sehingga akhir tempoh langganan semasa anda.
Jika anda memilih untuk mengekalkan langganan anda aktif, laman web dan Studio anda akan kekal boleh diakses dan anda boleh terus mengurus laman web anda sehingga tarikh pembaharuan seterusnya. Sebaik sahaja tempoh langganan semasa tamat, laman web dan Studio akan menjadi tidak aktif.
Anda tidak akan dikenakan bayaran untuk sebarang pembaharuan selanjutnya selepas membatalkan langganan anda.
Untuk membatalkan akaun anda, ikuti langkah di bawah:
- Carian untuk Batal (1) dalam bar carian dan pilih Pelan dan Pengebilan (2) pilihan di bawah Pautan Studio.

- Tatal ke bawah sehingga ke bahagian bawah halaman dan klik pada Batal Langganan Butang (3).

- Anda kini akan sampai ke halaman berikut di mana anda boleh memilih untuk:
- Teruskan dengan diskaun 50%
- Teruskan dengan bertukar kepada pelan yang lebih rendah
- Teruskan jika anda mendapat sokongan mengenai isu anda
- Teruskan jika anda mendapat ciri yang anda cari
- Batalkan akaun anda.
- Kongsi isu yang anda hadapi/sebab pembatalan secara terperinci dalam Bagaimanakah kami boleh membantu anda? (6) padang.
- Akhirnya, klik pada Hantar butang. Kami akan menerima permintaan anda dan melakukan apa yang diperlukan.

Bayaran balik atas pembatalan
- Semua langganan bulanan pembayaran yang dibuat kepada Pixpa adalah muktamad dan tidak boleh dikembalikan.
- Kami akan dapat membayar balik sebarang pembayaran yang dibuat dalam tempoh 30 hari terakhir sahaja untuk langganan tahunan atau 2 tahunan.
- Bayaran tahunan atau dua tahun tidak akan dikembalikan selepas 30 hari.