Często zadawane pytania dotyczące galerii klientów

Czy mogę połączyć subdomenę z moimi galeriami klientów?

Tak, możesz połączyć dowolną subdomenę z Galerią Klienta. Jeśli Twoja witryna działa gdzie indziej i chcesz korzystać z Galerii Klienta Pixpa na swojej domenie, możesz połączyć subdomenę, taką jak „galleries” lub „clients”. Dowiedz się więcej.

Wskazówka

Ze stroną można połączyć tylko jedną subdomenę. Jeśli korzystasz z planu Client Galleries Stand Alone, powinieneś podłączyć subdomenę, taką jak „galerie”


Czy mogę pokazać swoje albumy na stronie?

Tak, możesz dodać stronę z listą albumów do swojej witryny, aby ułatwić klientom dostęp do swoich albumów bezpośrednio z Twojej witryny. Dowiedz się więcej.

Możesz też po prostu dodać album do swojej witryny jako link. Dowiedz się więcej.


Ile albumów mogę utworzyć?

Możesz utworzyć dowolną liczbę albumów publicznych lub prywatnych. Zdjęcia przesłane do galerii klientów będą jednak zużywać przydzieloną przestrzeń dyskową zgodnie z Twoim planem. Możesz więc przesyłać zdjęcia do galerii klientów, dopóki nie zabraknie Ci miejsca. Dowiedz się więcej.

Gdy przestrzeń dyskowa zostanie zajęta, możesz także dodać przestrzeń dyskową z tego miejsca.


Czy mogę dodawać pliki raw i tiff do moich galerii?

Obecnie nie mamy możliwości przesyłania plików raw i tiff w galeriach. Obsługiwane formaty plików graficznych to jpg, png i gif.


Nie, filmów nie można dodawać do galerii klienta. Dowiedz się więcej.


Czy mogę utracić ważność mojego albumu?

Tak, możesz ustawić datę i godzinę wygaśnięcia albumu, jeśli chcesz, aby album wygasł po określonym czasie.

Jeśli nie ustawiłeś daty wygaśnięcia albumu, będzie on zawsze dostępny, dopóki nie wykupisz aktywnej subskrypcji Pixpa. Dowiedz się więcej.


Czy mogę dodać opcję wyszukiwania na mojej stronie listy albumów?

Tak, możesz włączyć opcję wyszukiwania na stronie z listą albumów. To pole wyszukiwania umożliwia filtrowanie albumów widocznych na stronie w centrum uwagi. Dowiedz się więcej.


Czy mogę usunąć album ze strony z listą albumów?

Tak, możesz w dowolnym momencie dodać/usunąć dowolny album ze strony „Client Spotlight”. Dowiedz się więcej.


Czy mogę zmienić kolejność moich albumów?

Tak, możesz sekwencjonować albumy na stronie „Client Spotlight” po prostu przeciągając je i upuszczając. Dowiedz się więcej.


Czy mogę ustawić domyślny układ moich albumów i galerii?

Tak, możesz ustawić domyślne układy i wiele innych ustawień projektowych dla nadchodzących albumów i galerii na stronie „Domyślne ustawienia albumu” . Dowiedz się więcej.

Uwaga: Wszystkie zmiany wprowadzone na stronie Domyślne ustawienia albumu zostaną zastosowane tylko do wszystkich nadchodzących albumów.


Czy mogę usunąć pole nazwy i adresu e-mail podczas logowania do albumu?

Tak, możesz usunąć pola nazwy i adresu e-mail, które pojawiają się po zalogowaniu do albumu na stronie „Domyślne ustawienia albumu” . Dowiedz się więcej.


Czy mogę zmienić ulubioną ikonę?

Tak, domyślnie ikona serca jest używana jako ikona ulubionych. Możesz jednak wybrać, aby ikona ulubionych była wyświetlana również jako plus ( + ) lub znak gwiazdki (★). Dowiedz się więcej.


Jakie są dostępne rozmiary pobierania?

Możesz włączyć pobieranie obrazów z Galerii Klienta w 4 różnych rozmiarach — Rozmiar oryginalny, Duży (2048 pikseli), Średni (1200 pikseli) i Mały (400 pikseli).

Można to określić na stronie Ustawienia albumu , a także na stronie Ustawienia pobierania konkretnego albumu . Rozmiary pobieranych pojedynczych obrazów można również określić osobno.


Czy mogę zezwolić na anonimowe pobieranie?

Tak, możesz włączyć anonimowe pobieranie pojedynczych obrazów na stronie Ustawienia pobierania konkretnego albumu. Dowiedz się więcej.


Czy mogę pobrać moje obrazy?

Tak, możesz pobrać oryginalne obrazy (które sam przesłałeś) z dowolnej galerii klienta. Dowiedz się więcej.


Czy mogę dodać swoją biografię, która pojawi się na stronie mojego albumu?

Tak, możesz dodać biografię/informacje o fotografu, edytując profil właściciela w sekcji Autorzy bloga . Informacje te będą widoczne w wyskakującym okienku „O fotografu” na stronie albumu. Dowiedz się więcej.


Czy mogę wyłączyć udostępnianie moich zdjęć w mediach społecznościowych (w galeriach klientów)?

Tak, możesz zatrzymać udostępnianie swoich zdjęć w mediach społecznościowych z poziomu strony Domyślne ustawienia albumu lub strony Ustawienia albumu konkretnego albumu.


Czy mogę ukryć nazwy moich zdjęć w galeriach?

Tak, możesz wybrać opcję wyświetlania/ukrywania nazw plików swoich obrazów na stronie Ustawienia wstępne albumu lub na stronie Ustawienia albumu konkretnego albumu.


Czy mogę ustawić limit dla ulubionych obrazów?

Tak, możesz ustalić limit maksymalnej liczby obrazów, które można dodać do listy ulubionych, na stronie Ustawienia wstępne albumu lub na stronie Ustawienia albumu konkretnego albumu.

Możesz po prostu ustawić go jako 0 dla nieograniczonego.


Czy mogę ograniczyć pobieranie z albumu?

Tak, możesz ograniczyć liczbę pobrań Galerii lub listy ulubionych przez użytkownika w jednym pliku ZIP.


Tak, możesz przypisać osobne arkusze cenowe do różnych galerii w albumie, korzystając z ustawień handlu elektronicznego w albumie.

Za każdym razem, gdy tworzony jest nowy album i nowe galerie, stosowany jest domyślny cennik, który jest określony na stronie ustawień albumu. Dowiedz się więcej.


Jak usunąć album?

Możesz usunąć album, klikając przycisk „Usuń” u dołu strony „Ustawienia albumu”. Dowiedz się więcej.

Nie możesz znaleźć tego, czego szukasz?

Skontaktuj się z Ekspertem Pixpa.

Pixpa Studio właśnie przeszło modernizację. Aktualizujemy obecnie wszystkie zrzuty ekranu z artykułów pomocy.