Opuszczone wózki

Nie każdy, kto dodaje coś do koszyka, przechodzi przez całą drogę do zakupu produktu. Gdy potencjalny klient poda swoje dane kontaktowe, ale nie sfinalizuje zamówienia, przechowujemy to jako porzucony koszyk.

Bardzo ważne jest, aby kierować reklamy na te porzucone koszyki, aby zwiększyć sprzedaż.

Najlepszym sposobem na odzyskanie porzuconych koszyków jest skonfigurowanie automatycznego przypomnienia e-mail dla klientów z prośbą o powrót i dokończenie zamówienia. Możesz wysłać im bezpośredni link do kasy, aby ułatwić im powrót. Możesz również ustawić interwał.

Odzyskiwanie porzuconych koszyków jest dostępne tylko w Planie Zaawansowanym . Uaktualnij, aby uzyskać dostęp do danych o porzuconych koszykach i włączyć wysyłanie automatycznych wiadomości e-mail w celu odzyskania porzuconych koszyków.

W tym artykule:

  1. Zobacz porzucone wózki.
  2. Włącz automatyczną wiadomość e-mail dotyczącą odzyskiwania porzuconych koszyków.

Odwiedź stronę Porzucone wózki:

  • Wchodzę zamówienia sklepu (1) na pasku wyszukiwania.
  • Z powiązanych wyników kliknij na Sklep – Zamówienia opcja (2) pod Linki do studia. 

  • Zobaczyłbyś teraz tzw Zamówienia stronę, na której zobaczysz wszystkie udane zamówienia.
  • Kliknij na Porzucone wózki (3) zakładka, aby zobaczyć wszystkie porzucone wózki.
  • W niektórych przypadkach możesz też konwertować (4) porzucone zamówienie na nowe zamówienie.

Na przykład , jeśli otrzymałeś płatność za to konkretne zamówienie zewnętrznie (poza sklepem Pixpa) lub wystąpiło opóźnienie w przetwarzaniu płatności na serwerze banku, gdy klient próbował złożyć zamówienie, a płatność została otrzymana po pewnym czasie, możesz użyć przycisku „Przekształć w zamówienie”.


Włącz automatyczną wiadomość e-mail dotyczącą odzyskiwania porzuconych koszyków: 

  • Wchodzę sklep kasa (1) na pasku wyszukiwania.
  • Z powiązanych wyników kliknij na Zamówienie w sklepie opcja (2) pod Linki do studia. 

  • Dotrzesz teraz do Zamówienie zakładka w Ustawieniach.
  • Na tej stronie zobaczysz tzw E-mail dotyczący odzyskiwania porzuconego koszyka (3) opcja podczas przewijania strony w dół.
  • Zapisz (4) zmiany.
  • Możesz wybrać liczbę godzin, po których Pixpa wyśle ​​wiadomość e-mail dotyczącą odzyskiwania porzuconego koszyka i zapisze ustawienia.
    • Nigdy (domyślny).
    • 1 godzinę później (Zalecana).
    • 3 godzin później.
    • 6 godzin później.
    • 12 godzin później (Zalecana).
    • 24 godzin później.

Uwaga: Nie zapomnij ustawić swojej strefy czasowej przed ustawieniem wiadomości e-mail służących do odzyskiwania konta.

Nie możesz znaleźć tego, czego szukasz?

Skontaktuj się z Ekspertem Pixpa.

Pixpa Studio właśnie przeszło modernizację. Aktualizujemy obecnie wszystkie zrzuty ekranu z artykułów pomocy.